Sunday, January 2, 2011

New Story now begin...

January, 2nd

9:53 AM

Salam...

Nie citer pertama aku di tahun baru 2011..tak sangka cepat sangat masa berlalu..tup tap tup tap..dah masuk 2011..Alhamdulillah, aku bersyukur sebab masi diberi kesempatan untuk bernafas..esok aku akan kembali ke daerah itu lagi, malasnya!!!! tpi demi tanggungjawab terpaksa jua la ditahan rasa yang 'tak nak' tu...hehe..hurmm
Esok aku dah start sibuk..bkn pasal pendaftaran murid2 aku..tpi pasal praktikum..byk yg perlu disediakan..mental & fizikal pun kna juga ready..

Sekarang nie aku kat kampung makcik aku..hari nie adik sepupu aku dah nak blk hostel..esok kan sekolah dah buka semula..so aku ngan adik aku bertugas temankan nenek memandangkan makcik aku kna hantar anak dia mendaftar kat sekolahnya hari nie..adik aku tak abis tersengih2 tgk muvi Duyung..ala lakonan Maya Karin & Apek..hahahaha..aku ingat nak buat sukatan pelajaran hari nie..tpi idea tak jalan lagi..nasib baik la kak juin ingatkan hari tu..kalu tak mmg tak terfikir langsung..hahahaha

cuaca mendung aje sejak pagi tadi..mungkin nak hujan kot..^^ ..aku blum start kemas barang2 lagi..btul2 takde hati nak blk ke sana..huhu~~ malaaaaaaaas sesangat!!! 

Tahun baru nie..aku tak fikir banyak sangat ttg azam aku..tpi ada beberapa hal yang aku nak buat baik2 tahun nie...

1) start 17hb Januari..aku bergelar guru praktikum..aku agak blurr jgk sekarang nie..lebih2 lagi kat sekolah tu aku sorang jer guru yang akan menjalani latihan..kursus interaksi kat IPG dah abis..tinggal praktikum ngan final exam jer..hal yang merisaukan aku sesangat sekarang nie..pasal sukatana pelajaran dan guru pembimbing..dah kebetulan plak GB kami br jer menjalani pembedahan..dia akan bercuti selama 3 bulan kalu tak silap aku..1st week sekolah dibuka..benda pertama aku kena sediakan adalah jadual waktu & juga maklumat guru pembimbing..tpi masalahnya sekarang nie guru terlatih  yang sepatutnya menjadi guru pembimbing aku tlh mencadangkan aku agar buat praktikum di sekolah luar kudat..huhu~~ fening..fening..pa pun aku dah call jabatan..tunggu aje la keputusan mesyuarat..hopefully..sumanya ok..^^ 
aku akan usahakan yang terbaik untuk praktikum nie..mesti target tinggi sket..aja aja fighting!!!! hahaha aminn..

2) perbaiki prestasi kat sekolah...sebagai guru dan juga pekerja..

3) Sejak akhir2 nie..terbuka pintu hati nak mengurangkan 'kejajalan' diri..hehe..so harap2 semuanya berjalan ngan baik..insyaallah..buku 'La Tahzan' & ' peliharalah dirimu wahai wanita' sedikit sebanyak banyak membuka minda..masyaallah, banyaknya yg perlu aku perbaiki dalam diriku..

4) Kurangkan berat badan!!! muahahahaha..aigoo..citer nie mmg dah basi sebenarnya..sebab tak tetap pendirian..so badan asyik turun naik aje...2-3 minggu jer semangat tpi bila turun mula la lupa diri balik..tak pasal2 berat naik semula..pastu br nak nyesal..hahaha tpi insyaallah tahun nie nak buat baik2..

5) tulis what-to-do-list...so tiap detik dalam hidup aku tak berlalu ngan sia2..

6) umur aku masuk jer masuk 27 Tahun..mak bapa aku dah asyik hint aku bila la aku nak berumahtangga..hehe..yg nie pun aku cuba usahakan yang terbaik..insyaallah kalu dah jodoh tu..sampai seru..adalah tu..kihkihkih..doakan jalan tu dipermudahkan Allah..

hurmm..buat masa nie..6 perkara nie jer yang jdi priority aku..mungkin di masa akan datang..jumlah nie akan bertambah lagi..hehe..

2 comments:

Ibumadeeha said...

chayo chayo.. :D happy new year, adeq!

sapphire said...

thank u Abby..^^

Post a Comment