Monday, December 26, 2011 0 comments

Hari Kelahiranku....

26 Disember 1983 -----> 26 Disember 2011....

Ya Allah, panjangkanlah usiaku,
agar lebih lama dapat ku mentaati MU,
jadikanlah kehidupan in sebagai ladang,
moga di akhirat kelak ku mengutip hasilnya,
Ya Allah, tambahkanlah amalanku disaat
bertambah usiaku...

Jadikanlah cahayaMU yang bersinar menyinari jalanku,
rehatku adalah rantaian zikir,
rantia yang ku kalungkan pada leherku
sebagai tanda cintaku pada MU,

Ya Allah, engkau tidak mensia-siakan segala usahaku
mencari haruman syurga ciptaanMU
tempat rehat dan nikmat abadi...

Amin.....

"Diriwayatkan oleh Imam Muslim dari Ummud Darda' ra. Bahawasanya Rasulullah SAW bersabda...


'Doa seorang muslim untuk saudaranya yang dilakukan tanpa pengetahuan orang yang didoakannya adalah doa yang akan dikabulkan. Pada kepalanya ada seorang malaikat yang menjadi wakil baginya, setiap kali dia berdoa untuk saudaranya dengan sebuah kebaikan, maka malaikat tersebut berkata 'aamiin..' dan engkau pun mendapatkan apa yang ia dapatkan'


(shahih muslim no.2733)
Sunday, December 25, 2011 0 comments

LuCky aM in lOvE wiTh mY BesTfriEnD..

Tuesday, December 20, 2011 0 comments

Try to believe...

Aku melangut di hadapan komputer ribaku. Melangut?? btul ker penggunaan ayat aku nie?? ah lantak la..malam kian sunyi. Facebook?? malas nak update status. takde maknanyer!! notification aku penuh ngan game request jer..aku takde mood lg nak start main game nie..sorry guys kalu takde apa2 respon kat request korang..

"cik jari ketam.." Nampaknya gelaran nie dah semakin sebati ngan aku di umah nie.
kus semangat!. aku mengurut dada. mataku mencerlung tajam ke wajah pemilik suara yang baru saja menyerbu masuk bilik aku tanpa salam dan kebenaran. Tanpa rasa bersalah Nisa slumber beruk jer duduk dibirai katilku yang bersaiz queen..hehe ops!! sorry back to the story..
'blogging la tu..klu tak layan novel..melangut dok layan citer korea..ish3x."
takde insurance langsung mulut minah kepoh sorang nie. 'hah..ko nak apa serbu aku nie sampaikan salam pun tak sempat nak bagi?'
aku tekan butang 'x' di hujung sebelah kanan atas page yang aku sedng buka. skrin aku kini kembali pada gambar anime kegemaranku. kemudian aku memusingkan kedudukanku menghadap Nisa sambil kedua lenganku bersilang antara satu sama lain memeluk tubuhku menandakan aku tidak berniat untuk memanjang perbualan antara kami. terlalu banyak yang aku mahu taip. Semuanya mengasak fikiran.
'apa citer ko ngan Radzi?? semalam kan birthday dia. ko bagi apa kat mamat tu??'
Mata Nisa bersinar2 ingin tahu. alaa..nak buat gosip la tu. tak abis2. Yelah, dah namanya GOSSIP GIRL kan. Memang la kena cari bahan yang terhangat di pasaran. tpi waaaaaait the minute, citer aku ngan Mr.cool aku tu takde la hebat sangat cam citer Princess Diaries. Biasa aje.
'errmm..nothing unusual..besa jer. Napa?' jawabku diantara desah keluhan dan kehampaan.
'aku tak caya la. takkan besa2 jer kot.' Nisa kurang puas hati dengan jawapan aku. Dia ingat dia boleh tipu aku ker? ini Annisa la. come on girl!!
aku tarik nafas dalam. hembus.tarik.hembus. okay.
'tak caya dah la..itu jer ker yang ko nak tau?'
Nisa urut dagu sambil memandang tepat ke wajahku. Riak wajah yang dia pamerkan amat aku fahami.
'there must be somthing happen yesterday, and from what i see..u trying to hide or forget it.'
Nisa memberi komen.
dup..dap..dup..dap..aku berlagak tenang dan kononnya langsung tidak tergugat dengan kata-kata Nisa.
'well....if you say so..then..i have nothing to tell you.'
chewah! berangan jadi minah omputih jap. hehe ntah btul ntah tidak. apa2 jelah. yang penting aku mesti cool kalau nak diamkan minah kat depan aku nie.
aku berpaling membelakangkan Nisa untuk menutup sinar mataku yang kian redup sebaik saja memori semalam menjengah diminda. Duhai hati, bersabarlah.
'i know you echa. mesti ada sesuatu yang berlaku semalam kan. kalau tak, masakan kau berkurung jer sejak balik dari bandar semalam. Makan pun tak. Kesian la sket ngan badan kau tu.' tiba2 Nisa bernada serius.
well, satu benda yang aku heran ngan minah kat atas katil aku nie, apasal dia nak tahu sangat citer aku ngan Mr.Cool?? ada apa2 yang aku terlepas pandang ker? atau jangan2......oh..no...no...no..no..impossible!! Zirwatul Aisyah jangan pepandai nak buat kesimpulan yer. Harap maklum.
aku hanya diam. kata-kata Nisa aku biarkan seperti angin lalu di cuping telingaku. No Comment!!.
kedengaran dengusan kasar Nisa. Mungkin geram bercampur kesal sebab tidak berjaya mendapatkan apa2 citer daripadaku. Sorry Nisa.


"Kata pujangga, cinta letaknya dihati. Meskipun tersembunyi, namun getarannya nampak sekali. Ia mampu mempengaruhi fikiran sekaligus memberi kesan kepada tindakan. Alangkah indahnya islam! Di dalamnya ada syariat yang mengatur bagaimana seharusnya manusia mengelola perasaan cintanya, sehingga menghasilkan cinta yang lebih dalam, lebih murni, dan lebih abadi. Islam mengajarkan bahawa seluruh kuasa cinta manusia harus dipupuk menuju pada ALLAH Yang Maha Pencipta, sehingga cinta kepada-NYA jauh melebihi cinta kepada makhluk sesama makhluk. Justeru, cinta kepada sesama makhluk dicurahkan semata-mata kerana mencintai-NYA."
Sunday, December 18, 2011 0 comments

just another day..


hoit..tak puas2 lagi ker dok teguk kopi pekat tu..??. aku menoleh. 'tak..' pendek jer jawapannya. siap buat muka bodoh lagi. dah tahu minuman nie pebret aku, dok sergah aku camtu apahal?? kuss semangat!! nasib baik jantung aku masi kuat walaupun tak berurat dawai..hehe..

Jue menggelengkan kepala selamba menghenyak punggung di sofa bujang di ruang tamu. cepat saja tangannya menyambar alat kawalan jauh di atas meja. setiap beberapa saat aku dengar bahasa berbeza dari tv lcd flat screen kat depan membuatkan aku mengerutkan dahi walaupun mataku masi setia melihat skrin laptop. Ish..terganggu jiwa ragaku. eh anak dara, jari tu tak reti nak duduk diam ker. kejap tekan channel omputih kejap channel melayu kejap channel lagi hindustan..pening kepala aku dengar tau! marahku. Jue tersengih.
aku tau la gigi ko cantik..tak cam aku..berlapis2..sengih tak abis2.

At last jue memilih channel 391 KBS World. Layan citer Glory Jane. aku malas nak tumpang sekaki. drama tu dah hampir abis aku donlod kat channel dramacrazy. kat tv lembab!! tpi dah bnyk episode aku donlod sampai sekarang tak tgk lagi..mula2 aku donlod citer nie sebab abang aku nak sangat tgk..tpi aku takde la layan sangat citer nie sebab aku tak minat tgk drama pasal balas2 dendam pa lagi kalu melibatkan love triangle..huhu..i'm give up man!! simpan jer buat koleksi..masa2 takde keja nnt bule la selongkar balik koleksi2 yang ada kat dlm external hdd tu.

'Eh, mana kotak tisu aku?? bendalir kat dalam hidung aku tak sabar2 nak kuar lubang daa..
aku melihat sebelah kanan, takde!! sebelah kiri.....pun, takde!! aik?? (garu kepala) baru jap tadi ada. takkan cik Ti @ cik pas dah rembat kot?? impossible...(geleng kepala)
sobs...sobs...sobs..
jueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!! rupanya bukan cik ti @ cik pas yang rembat. tpi hsemate aku cik juelaila binti Adnan. siap peluk kotak tu lagi.
adoiiii!!! jue menjerit kecil sebaik saja bantal pooh milikku tetap mengenai sasarannya. Yes!! 
'bak sini kotak tisu aku tu..klu ya pun nak lap airmata tu..pakai la tisu sendiri..aku pun nak guna tisu tau!!' (alamak cam haji bakhil la plak..) tpi seriusly aku memang perlukan tisu yg byk untuk mengelap bendalir yang dipanggil hingus tu.
'tak sporting langsung la awek hingusan nie!! hancus mood aku tengok Yong Gwang..' Jue merungut. Ada aku kesah?? sapa suru culik tisu aku...hehe (devil laugh)

'hoit jari ketam..(gelaran yang jue officially bg kat aku..sbb katanya aku menaip laju sangat..klu ikut ujian trengkas..konpom lulus cemerlang!! haha...kembang hidung jap). Jue mengalih kedudukannya menghadap aku.
aku sekdar angkat kening tanpa mengalihkan pandanganku dari skrin laptop. 'apa dia??'
'ko ada stok drama korean Boys over flower tak? aku rasa nak tgk lagi laa..rindu kat Jun Pyo'. 
'aku rasa dah lebih dr 10x ko tgk drama tu. tak kenyang lagi ker?? jawabku.
Jue tunjuk muncung sedepa. kalu letak hanger baju tu..bule sangkut rasanya kat muncung dia tu.
'tak...' balasnya ringkas. seketika dia tersenyum sambil bersandar di sofa. angan2 la tu..tak lain tak bukan!! isk3x.
'kalau la aku dapat bopren cam Jun Pyo tu..alahai, konpom tak pandang lain !! bahagia seumur hidup.' 
'tak ker namanya materialistik tu?? soalku. aku berhenti menaip. lenguh plak rasanya.
'aku tak kisah klu dia takde harta.'
'ensem jer tak boleh menjamin kebahagiaan cik jue oii'..klu takde harta..korang nak makan apa??'
'alaaa..maksud aku bkn takde harta langsung..cukup la sekadar dia ada kerjaya yang stabil..aku dah bersyukur sangat.'
Ops!! camna plak aku boleh layan angan2 jue nie?? aigoo~~ aku tepuk dahi sendiri.
'apsal??' 
'ada nyamuk!!' jawabku. tak lawak langsung!!

Jue tersengih lagi. aik, tak abis lagi ker angan2?? ingatkan dah tutup buku tdi. aku kembali menghadap laptop.
'cik jari ketam, klu kita buat girls over flower okay tak??' 
aku tersedak. kopi yang hampir saja dengan kerongkong tersembur keluar. habis skrin laptop aku bermandikan air kopi.
'ko masi waras ker tak nie?? tak pasal2 bg idea nonsence camtu?? 
hurmm..aku rasa tahap mat jenin kawan aku nie dah naik pangkat level kronik. kalu tak, masakan dia boleh bagi idea tak masuk akal camni. sedar diri sket la juelaila oiii...ingat kita nie lawa sangat ker??.
'apsal?? tak okay ker??'
'definitely tak okay!!!' bantahku.
Juelaila garu kepala. salahkah aku cakap camtu??
aku bangkit dari duduk. laptop aku bawa bersama. Begitu juga mug kopi yang masi berisi separuh.
'nak kemana??'
'bilik.' aku pantas melangkah meninggalkan ruang tamu.
'takkan nak tinggalkan aku sorang2 kat sini??'
'aku blum sedia nak gila lagi. ko layan aje angan2 cinderalella ko tu..sapa tau ada fairy Godmother muncul tepat pukul 12.00 tghmlm nanti, hantar putera Gu Jun Pyo kat ko..hehe'
Jue pura2 tarik muka masam bila diusik sebegitu. Jahatnya aku!!

aku meletakkan laptop di atas meja kerja. lalu merebahkan tubuh di atas katil sambil merenung ke arah jendela. Malam ini cuaca agak panas sedikit. namun takde satu pun bintang yang kelihatan di dada langit. Cik lan pun menghilang mlm nie..hai Encik Tak,dah penat ker panggil Cik jan kuar?? 
aku menanti gerimis bertandang menyapa jendela kamarku.......annyeonghi jumuseyo!! wish upon a falling star..pls let me find my lucky star..^^

Saturday, December 17, 2011 0 comments

My Heart sing again...

"Sesangi eoduwojigo
Joyonhi biga naerimyeon
yeojeonhi geudaero
oneuldo eogimeobsi nan
beoseonajil motane..."



"when the world turn dark
and the rain quietly falls
everything is still...

Even today, without a doubt
I can't get out of it..."


Fiction :


"Ireohke nan ddo
kkeunhji mothago
nae gaseum sog-e kkeut naji anheul
iyagil sseugo isseo.."


Fact :


" I'm the writer who lost her purpose..how am i supposed to write it. My own Fiction??
the story can't be happy or sad.


My mind knows, but my heart say d otherwise.."






"Bukan aku memilih...dan bukan juga aku tidak ingin mencari.."..inilah jawapan pada persoalan "apsal tak kawin lagi?? jangan terlampau memilih..nanti tak laku, umur bukannya makin muda.."


O.O Kekadang aku jenuh menjawab persoalan nie..andai saja jodoh itu boleh diatur mengikut kemahuan hati kita..sudah tentu aku akan mengatur siapa yang sebaiknya menjadi khalifah dalam mihrab cintaku..tapi..aku hanya manusia..yang hanya mampu merancang tpi Allah Yang Maha Berkuasa menentukan segalanya..walaupun terkadang aku hiba mengenangkan perjalanan jodohku yang agak terlewat namun aku tetap percaya pada janji Yang Maha Esa bahawa setiap makhluk yang diciptakan itu berpasang-pasangan..dan aku percaya DIA pasti menyediakan yang terbaik untuk setiap hamba-NYA..


9 hari lagi umur aku akan meningkat..Ya Tuhan, semoga aku diberikan kekuatan untuk menghadapi ujian yang bakal aku tempuhi..pastinya soal jodoh takkan reda sebegitu saja..


Ibu sering menyatakan keinginannya untuk menimang cucu sendiri..apalah yang mampu kami katakan selain daripada 'bersabar..seru itu belum sampai lagi..' dan tiapkali itu juga la..wajahnya menjadi sugul dan renungan matanya semena-mena pudar. Seperti yang aku katakan..'andai saja jodoh itu boleh diatur...' 


semenjak ibu didiagnos sebagai penghidap penyakit kanser..jiwanya semakin sensitif..dan soalan yang kerap diutarakan..'bila la korang nak dapat jodoh..' terkadang aku masih mampu tersenyum dan bergurau. namun jauh dilubuk hati..terasa nyilu dan pedih..ingin sekali kami membahagiakannya dan mengembirakan hatinya..tpi apalah daya kami..


Waktu aku sedang seronok bercerita tentang artis korea. Kebetulan pula masa tu kami sedang menonton KPOP hits..aku terpempan seketika dengan kata-kata ibu. mujur saja airmata tidak mengalir. ibu dengan nada tegas menuturkan..'sebab terlampau minat dengan artis korea la kamu jadi rosak dan tidak mendapat jodoh sampai skrg'..astagfirullahala'zim..aku terdiam dan beristighfar dalam hati..di hamparan sejadah aku menangis..terlalu lemah aku rasakan..adakalanya..disebalik kelalaian diri..terselit persoalan..bilakah kami mampu menyempurnakan impian ibu?? kerna..jawapannya sudah pasti..jodoh pertemuan itu ditangan Tuhan. hanya DIA Yang Maha Mengetahui..kami hanya mampu berdoa dan berusaha...




Hanya Tuhan saja yang tahu.......................











Saturday, December 10, 2011 0 comments

Hoya&DongWoo [Infinite] feat. Baby Soul - Crying [Eng. Sub]




DongWoo and Hoya ft. Baby Soul Cry English Translation Lyrics

How much more do I need to cry,
For our memories to be spread apart in the rain?
It seems like it can’t be, in case it can’t be
In case you might come, I can’t close the windows
I draw you

I cry, I cry, I cry
If you want
I’ll fly, I’ll fly, I’ll fly

The early blue dawn, I woke up from my dream about you
But I can’t easily open my eyes
It’s different from how we were happy and laughing in my dream
An erase in my head
You were completely erased from reality
If I open my eyes, then I’m alone again
I swallow my tears and look for you who’s not there
Even if this doesn’t seem like me, I’m okay
If rain comes instead of you like this, I feel it
Your image gets broken through the raindrops that fall to the group
(Why) Do I still see you through the rain puddle?

The day my thoughts closed and darkness fell
I think droplets that you dwelled in will fall too
Will the love I had with you fall as well?
As I look around, it rises in my throat
My anguish closes with my confusion
Only tears of misery pull at me
You made my life a dream
Only the smile locked up in the picture greets me
I wrap the glass heart in case it breaks
When I see you, who matches with starlight in this world
I can never erase you, I can never give you up

How much more do I need to cry,
For our memories to be spread apart in the rain?
It seems like it can’t be, in case it can’t be
In case you might come, I can’t close the windows
I draw you

I cry, I cry, I cry
If you want
I’ll fly, I’ll fly, I’ll fly, I’ll fly

My own rain is being swept away by the sound of the rain
Your backside that’s leaving me for a far place
Like an endless tunnel, I’m at a loss about what to do
An open sea between us that I can’t cross
My fault for not letting you go easily
I become tears and I hide deep inside me
You and I are a string that can’t be cut
But that wall that couldn’t be overcome

Collecting the voices lost in this world
Inside my body, I can’t reach your hand
Raise the curtains that cover each other
I’ll overcome the wall that blocks my road to you
The beat between you and I that was shaking
I got up to at least try and match it now
I, who was dropped by the sky, fall down with my tears
I become farther from the world that tightened your breath

Our memories that were left alone
You don’t see me, right?
Where are you?

I hope for you to come back to me
I can’t endure it any longer, I see you
I’ll crying oh, I’ll fly oh, I crying

I cry
Friday, December 9, 2011 0 comments

Nega..falling down..falling down...baby falling down..

annyeong yeorobun..


Heee...mesti rasa pelik ngan tajuk kali nie kan?? hehe..aku tak tau nak bagi tajuk apa sebenarnya..tu salah satu baris lirik lagu INFINITE yang aku tengah dok layan sekarang nie..nak melalak nyanyi..takde bakat..terbelit2 lidah nak sebut perkataan korea nie..so aku join kaki part english jer..kekeke...


sejak semalam mood kpop kembali over the top..kahkahkah..dah hampir 10x aku rewind lagu2 U-KISS, B2ST, BOYFRIEND, INFINITE, MBLAQ kat Media Player aku nie..aku sebenarnya dah beberapa hari rasa gatal tangan sangat nak mengomel kat blog nie..tpi tiapkali nak muntahkan suma idea2 kat dalam kapla hotak aku nie..dah ada plak orang kacau daun..tak pasal2 ilham suma hilang..aigoo~~


semalam plak..tgh2 dok layan Music bank..aku dgr 1 lagu nie..aku rasa ter'fell in love' la plak ngan lg nie..so pa lagi kan..projek menjejak dan memburu..(hehe..) lagu2 hot masakini di carta kpop pun bermula..so jangan dok heran kalu kak facebook aku tu banyak sangat MV yg aku share dr youtube..tu suma dah masuk favourite list kpop aku..siap download simpan kat hanpon samsung Galaxy  lagi..awwww!!! suke...suke..suke..


dah dekat tghmlm..mata aku pun dah letih bebenor ngadap skrin laptop dari pagi lagi..so kunun2 nak tidur ler..siap tulis 'annyeonghi jumuseyo' lagi kat status pesbuk..tpi masa nak tekan shutdown..ntah napa plak tetiba adrenalin cepat jer hantar message kat medula oblongata aku..kata 'psst..jangan tidur dlu, jum buka blog jap'..hehehe..then, u know la wat happen next kan..jari aku yang cantik ini..(wuekkk!!! hahahaha) x jdi tekan butang shutdown tu..dari meja keja..aku tukar posisi plak..buat keja atas katil..orang umah yg lain sedap dah dibuai mimpi..huhu..pantas jer aku buka blog pastu buka plak mixpod.com..hehe..buat apa?? cuba tgk kat blog aku..pa yang baru muncul kat sisi sebelah kanan??? ekeke MY PLAYLIST!!!...


nak buat somting different nie mmg x semudah tekan mouse kan..( anak buah aku sebut..KETIKUS..kah3x) dah aku tgh semangat membara cari dan add lagu2 soundtrack drama2 korean yang aku minat..pastu lagu2 kpop..tetiba Tup!! Blackouuuuuuuut!!! oh noooooo!!!..aku tak sempat save lagi playlist yang aku buat tu..*poke my head..babo yah~* O.o
aigoo~~..nie la risiko kalu pasang laptop tak guna bateri tpi pakai wayar jer..hurrmm..takpe la..dalam gelap aku cr mana lerr aku letak bateri laptop aku..nasib baik cahaya bulan purnama terang benderang malam nie..(chewah..ayat jiwang jap) hehehe..br beberapa minit pasang laptop guna bateri..elektrik dah on balik..alhamdulillah..jeling jam kat skrin..alamak dah pukul 2.49 pagi..apsal aku masi ngadap laptop aku nie?? tsk...tsk..tsk..*geleng kepala*


hampir pukul 3.30 pagi baru la playlist kat mixpod aku siap..hehehe..dah pun add kat blog..pasni mesti semangat nak ngomel kat blog sbb dah ada mixpod..hehe..dlu bukan takde playlist..tpi 1 lagu jer dpt masuk..aku tak tau camna nak add lagu2 lain..*tak khatam kitab widget lagi*


nak dijadikan citer..mulanya memang aku tak tau langsung camna nak add mixpod nie..bayar ker?? free ker?? ..sampai la satu hari..aku baca 1 blog milik admin I LOVE KOREAN MOVIE, DRAMA..masa tula aku rasa aku bule buat benda nie..tpi 1 benda yg aku tak tau buat lagi camna plak nak add lagu2 dr playlist kita sendiri..klu cari kat search box kat mixpod tu..lagu2 kpop terhad sangat..original soundtrack pun tak byk..kebanyakkannya drama2 lama..tpi masi bule layan ler..hehe..


aiyyo...adik aku tak abis2 ingatkan aku 'pi la mandi...pastu makan..kita kuar awal p beli barang'..(opss!! bocor rahsia tak mandi lagi..) time2 camni la aku byk idea nak tulis..dah kna kacau..abis lari idea aku..!! malas la nak kuar sekarang nie..kat luar masi panaaasss terik!!! 


o ya..malam nie aku kna pegi kenduri kawin kawan lama aku masa kat highschool dlu..member2 lain kata..isteri dia nie..budak topuhara juga..aku check kat pesbuk pun memang member lain kenal ngan budak nie..tpi apsal aku tak ingat ah?? ksiannya aku..huhu..sebab tula masa pengantin lelaki jemput aku p kenduri kawin dorang kat dewan saadah aku tak pegi..memang la tak patut buat camtu kan..dah kna jemput tpi sengaja tak hadir..Rasulullah SAW pun tak suka umat baginda buat camtu..tpi aku sebenarnya segan..yelah, aku tak ingat pun sapa pengantin pompuan tu..yg aku tau dia memang budak topuhara dan budak luar..dia tak  duduk hostel dlu..so logik la aku tak ingat kan..tpi bayangkanlah klu aku pegi kat majlis tu..mesti janggal kan..aku tak kenal sapa2 kecuali keluarga pihak pengantin lelaki ( sedara ngan aku..mesti la kenal.hehe) dan  member2 lama (classmate) tpi dorang pun masing2 datang ngan pasangan sendiri..lagi la segan nak tegur..lagipun aku nie dlu budak pendiam kat sekolah..hehehe..orang kenal aku sebab aku adik Hanafy..selain tu..aku takde apa2 nak dibanggakan..besa la topuhara kan..takde geng memang tak feymes..hahaha


ermm...aku ada sorang kawan nie..selama kitorang kenal dia..tidak dinafikan dia nie ala2 imam muda jg la..ramai makcik-makcik kat kampung dia berangan nak jadikan dia nie sebagai menantu pilihan..tpi yang peliknya hatta kawan baik dia sendiri payah nak korek rahsia budak nie..ada gepren ker takde, bila nak kawen,( of coz la orang lain tertny2 kan..umur dah nak masuk 29 tahun..kerjaya mantap..stabil..jwtn?? toksah sebut la..mantap beb!!orang cam dia takkan takde plan camtu kan?? asyik berahsia jer) tindak tanduk dia pun susah nak faham..tpi ntah camna la aku ter'rapat' plak ngan dia..aku pun tak tau.. perangai kami terSANGAT la bertentangan..cam timur dan barat..yg herannya dia kata senang nak kerjasama ngan aku..dia kata aku nie happy go lucky..suka ketawa, dia tak biasa tgk aku duduk diam jer..katanya PELIK!!lg 1 dia kata dia takde kawan cam aku yg bule dianggap sahabat..ntah, aku pun tak faham maksud dia.. opss!!! jangan salah faham yer..istilah rapat tu takde la raaaaaapat sangat. cukup sekadar sebagai teman bicara dan teman berkongsi idea dan bertukar2 pendapat jer..hal peribadi?? aku tak pernah tanya dan dia pun tak pernah sebut..
sampai la satu hari.................
tetiba dia tanya aku apa plan aku cuti sekolah nie?? banyak kali jg dia tanya aku..katanya kalu buat nasi minyak jangan lupa jemput..(ader ker patut...aku nie jenis cepat lupa kawan ker dia nak sebut hal jemputan kawen nie byk kali???) *geleng kepala*
aku pun ngan rajinnya bagi jawapan yang sama...aku takde plan nak ke mana2..sebab situasi kuarga aku tak mengizinkan..paling tidak pun, aku ada kat kk jer..jalan2 skodeng makanan sedap..hehe
dah paling mengejutkan aku bila satu mlm nie dia bgtau aku dia dah pegang status single semula..takde la dia citer pjg lebar ngan aku pa dah jadi..tpi cukup la ngan kenyataan dia dah break off ngan gefren dia and dia dah kembali single..family dia pun dah tau..dan dia sekarang dah semakin pulih dari kepedihan dan keperitan putus cinta..
bila aku sebut ngan sorang kawan pasal hal nie..tekejut beruk jg dia..yelah, cam dengar artis buat kenyataan penceraian kat media plak..hahahaha...katanya, takde sapa pernah tahu tentang status budak tu..tup2 ngan aku, dia bule plak bersikap terbuka..sungguh tak sangka!!! (hehe..so aku bertuah ker??) 


okay la..aku kna stop sampai kat sini dlu..dah berdesing telinga aku tak abis2 kna leter..bila nak stop menaip?? jom jalan...jom jalan..aduii..
esok2 sambung lagi..daaaa...

Tuesday, November 15, 2011 2 comments

fact bout me on 2009...

i dun exactly remember i ever done this years ago...muahahaha, untill one of my fb's friend comment..so it is appear again...cam tak percaya pulak aku pernah tulis '25 things & facts about me'...hahahaha...i wonder if i'm still the same person as mentioned in dat notes..

okay here we go..i just copy & paste the notes from my fb...hehehehehe...

1.where to begin ahh?coz never doing tis..errmm..myb we can start with my real name..RABIATUL AINI..it is arabic words..which is means '4 eyes'.. 
2.when christmas come,dats mean i'm getting older..huhu..but for me age is just a number..most important..my heart always younger..whoahaha.. 
3.I'm not morning person..dats y always look serious in the morning..but no worries this situation will not last long..its happen juuuuuuuuust early in the morning..not whole day..although serious but i'm okay actually..hehehehe... 
4.I'm a coffee drinker since i was in highschool..my fave drinks definitely Nescafe..(Original & Latte) but lately...addicted to Oldtown whote coffee (hazelnuts)..sometimes,i love Hot Chocolate ..whuissh.. 
5.I'm a fan of TV..my mom always thank to God coz we dont have an astro..wakakaka..if not, myb i will stick in front of tv all the time watch all my favourite drama & movies..*sigh* u guys know la kan..ASTRO!! 
5.Very obvious..I love Korean, Japanese & Taiwanese drama series..although not really understand their language..no worries!! all got subtittle maaa..hehe 
6.I enjoy listening to all type of music from korean, Japanese & taiwanese entertainment.Xcept BALLADS!! its make me easily fall asleep..but lately i start to love classical music..myb got influence fom Nodame Cantabille & Beethoven Virus..I thiiiiiiiiink.. *sigh* 
7.I love anime very much..absolutely addicted..!! sometimes i dont really care how much i have to spend buying the dvds..pijam mata jak..most important..happy..whoahaha crazy me!! ;p 
8.I love reading manga..xpecially Death Note..all the plots make me really admire Obata Takeshi & Oba Tsugumi..thy're so creative..hihi 
9.I love reading novels..!! Nicholas Sparks..Rosie Goodwin..Sheila O'Flanagan..Ahadiat Akashah..Sharifah Abu Salem is my Favourite novelis. I can put 4 stars out of 5 for their novels.. 
10.I can spend my 12hours just reading novels..it is annoyed my mom very much..*sigh* 
11.I love sports..Xpecially Netball..but sda lama x main oo..really miss tis game.. 
12.I love food & I love to eeeeeat..haha it's natural maa..Tomyam..double cheese burger..& blueberry cake is on the top of my list...heheheheh 
13.MP3 is my best friend...*wink* 
14.If I was given a chance..I wish I can go to Chungsan-do and Bigeum-do..coz there is a huuuuuuuge flowery valley and Heart-shaped Hanuneom beach..I saw it in Spring Waltz..and i fell in love at 1st sight with dat place..kuang3x 
15.And If I was born rich..without hesitate I will travel to Vallensole Plateu..haha..kalah angan2 mat Jenin atas pokok kelapa.. 
16.I Love Lavender & White Lilies..myb bcz of dat..i really like purple,white pink colour..and as for perfume..i Love Vanile scent.. 
17.I love to dance but not dancing under the moonlight arr..hahaha.. 
18.I always believe life is a myterious..we will never know wats gonna happen to us in future.. 
19.I easily pissed off wit ppl who simply judge me without knowing me better.. 
20.sometimes i become a bit rascal ..syyyhhh..huahahaha..but no worries..evrything still under control..hehe 
21.I quickly regret for some decision i made..its happen sometimes and I hate myself for dat... 
22.I can spend an hour to buy clothes..but 3 hours to buy a novel..too choosy when comes to novels 
..ish3x..(geleng kepala) 
23.music help me to focus..like every melody bring me a lot of ideas..dats my bad habits since i was in college..but for sure tis habit would never be a bad influence to my work..like some ppl tots..hehe jeng..jeng..jeng...and when i'm focus on my work..i'll be look serious and silent.. 
24.Favourite artists??..i like yamapi..Dean Fujioka Tatsuo..Kamenashi Kazuya..Shimizu Shaota..Ueta Aya..Jay Chou..JJ Lin and many more..but not that obsessive laa..i just like them bcz of their talents..intelligent & personality..*sigh* hehe 
25. I appreciate all friends in my life..and i always wish them all the best and may God bless them all..hope they will find their happiness..and live happily ever after..amiiiin...
Thursday, November 3, 2011 0 comments

my fav FT Island..

video
Lyrics....

I can in your heart, why dont you know?
Dont tell my mind

Saranghaetdeon naui maeumsoge jageun kkum hanamaneul namgyeodugo
Neomu swipge nareul tteona beorin
Neoreul ijeneun ihae haryeo hae
Du beon dasi nan geu nugudo saranghal suneun eobseul kkeoya
Iksukhaejyeo ganeun seulpeum soge gatyeobeorin nae moseup

Eonjenganeun dasi bol su itgetji
Seulpeum soge uri jinan chueogi jiwojigi jeone
Neoreul gidarindaneun geu eotteon yaksogui maldo
Nae maeumeul wirohagien neomu himgyeoun nanaldeul

Saranghaetdeon naui maeumsoge jageun kkum hanamaneul namgyeodugo
Neomu swipge nareul tteona beorin
Neoreul ijeneun ihae haryeo hae
Du beon dasi nan geu nugudo saranghal suneun eobseul kkeoya
Iksukhaejyeo ganeun seulpeum soge gatyeobeorin nae moseup

Neol idaero bonaeyaman haneunji
Amu maldo eomneun badatgaeseo ijeuryeo hajiman
Naui hayateon kkume
Geuryeojin sumanheun neoreul
Sumi meomchwo saengi kkeutnal ttaekkaji
Nae maeume yeongwonhi

Saranghaetdeon naui maeumsoge jageun kkum hanamaneul namgyeodugo
Neomu swipge nareul tteona beorin
Neoreul ijeneun ihae haryeo hae
Du beon dasi nan geu nugudo saranghal suneun eobseul kkeoya
Iksukhaejyeo ganeun seulpeum soge gatyeobeorin nae moseup..



English translation :


I can in your heart, why don't you know..
Don't tell my mind..


**Leaving only a small dream inside my heart that loved you
why you so easily left me
i'm going to try to understand you now
i won't be able to love anyone else ever again
i'm locked inside this sadness that i'm getting used to


maybe someday, we'll see each other again
before our memories fade away within sadness
no words of promise saying 'i'll wait for you'
will ever comfort my heart, my days that are so painful


**repeat


Do i have to let you go like this
i try to forget about you at a wordless beach, but
inside my heart was once a pure dream
you are countlessly painted
until the day my breath stops and my life ends
i'll forever keep you inside my heart...


^^ huhu..so touching isnt it..but i love this song..hehe
Monday, September 19, 2011 1 comments

bukan drama..

kisah aku ngan polis kini berulang kembali..


dlu, sewaktu aku br jer ditugaskan ke sini..aku sda memulakan kisah hidup br aku ngan insiden cermin kereta aku dipecahkan ketika kuar makan ngan kawan..masa tu buat pertamakali dlm hidup aku menjejakkan kaki ke unit siasatan jenayah..dan di soal siasat dr mlm hingga ke awal pagi..hampir subuh baru la kami dibenarkan pulang ke rumah..


kini, setelah hampir 3 tahun aku berkhidmat di daerah nie..sekali lagi aku di timpa musibah yang mengaitkan aku kembali ngan ibu pejabat polis..cuma kali nie kes yang berbeza..sapa sangka kegembiraan menyambut kedatangan aidilfitri cuma seketika jer..sekembali dr bercuti..aku disambut ngan berita..bilik sewa luar menjadi sarang kaki gam..aku tergamam n terkejut bila dgr peringatan dr sorang warga prihatin t'hdp keselamatan kami..aku trus maklumkan hsemate aku n landlord..tak lupa jg teman sekerja yg tggl berdekatan..memandangkan hsemate aku masi bercuti lg..teman sekerja aku meminta aku untuk bermlm diumahnya buat sementara waktu..aku enggan, sbb aku rasa kurang selesa menumpang bermlm d umahnya..so, aku beranikan diri untuk trus bertegas bermlm d umah sewa kami..sehingga la pada mlm semalam sumanya terbongkar depan mata aku sendiri..


hampir tghmlm..aku sendiri  menyaksikan geng2 kaki gam kuar dr bilik sewa luar..dan cuba utk menyusup kuar dr kawasan umah sewa kami..tpi aku berjasa mengesan pergerakan mereka dan menyergah mereka dr kawasan gelap di sudut beranda yg sememangnya terlindung..aku rasa sedikit selamat sbb aku berada dlm umah ketika mereka menceroboh masuk..dlm keadaan mengigil..alhamdulillah..Allah masi bersamaku..aku tak hilang akal n trus tergerak hati untuk melaporkan trus kepada unit kawalan peeronda polis..


tpi nasib aku tak sebaik yg aku harapkan...aku terpaksa menunggu hampir sejam lebih selepas membuat laporan kepada polis...kalu bule diukur degupan jantung aku disepanjang tempoh itu..sda 2x ganda lebih dr degupan normal..aku bersembunyi di penjuru umah sambil cuba menghubungi teman sekerja yg terdekat..malangnya dia tak dapat dtg memandangkan dia x bule memandu..saat itu, aku hny mampu bertawakal kepada Allah..moga aku dilindungi..dan disudut itu juga la aku menunggu sehingga aku menerima panggilan dr pihak peronda..mereka sda tiba di kawasan kejiranan kami dan minta aku bertenang dan keluar dr rumah..Alhamdulillah..polis peronda dtg dan memeriksa bilik2 yg diceroboh..dan bau gam masi kuat..aku minta pertolongan drpd polis peronda untuk mengiringi kereta aku sehingga ke rumah kawan..


hampir pukul 1..aku menerima panggilan drpd unit kawalan polis..mereka ingin tahu sekiranya aku ingin membuat laporan mengenai apa yg berlaku..sda tentu aku mahukannya..tpi semasa aku dlm perjalanan ke ibu pejabat balai polis..sekali lagi aku mendapat panggilan bhw pihak polis sda berada di rumah sewa kami.,mereka akan mengambil keterangan aku di tempat kejadian..dan aku kembali semula ke rumah..mujur malam itu aku mendengar nasihat kawan sekerja yg menemani aku membuat laporan untuk tidak bermalam d umah sewa itu sorang diri..demi keselamatan diri..aku bermalam di umahnya. aku blk ke rumah sewa kami keesokkan harinya..aku berharap tiada apa yang berlaku...aku ingin pergi bekerja dengan hati yg tenang sedikit selepas peristiwa semalam..tpi apa yg berlaku di luar dugaan ku..kesabaran aku diuji lagi..sebaik aku menjejakkan kaki ke dalam umah..rasa tak sedap hati sda memenuhi segenap ruang hati..aku cuba memberanikan diri untuk memeriksa keadaan rumah..subhanallah!! jantung aku hampir gugur bila melihat pintu dapur umah sewa kami sda dipecahkan..dalam keadaan mnggeletar aku mencapai barang2 yg baru saja aku keluarkan dr dalam kereta..berkali2 aku beristighfar..mindaku mengatakan aku perlu keluar dari kawasan rumah itu dengan kadar segera...setelah berada dalam kereta dan memandu keluar dr kawasan umah..aku membuat laporan polis sekali lagi..dan kali ini aku diminta untuk tampil ke ibu pejabat polis..aku lakukan sepertimana yang diminta..dan sekali lagi aku kembali ke umah sewa kami dengan beberapa orang pegawai polis..


Aku seram ngan keberanian remaja2 di daerah ini..bukan saja mereka berani membuat kerosakkan..tpi mereka juga berani mencuri disiang hari walaupun sda tahu umah sewa kami itu sedang dalam pengawasan polis..3 orang pelajar sekolah menengah caught red handed sebaik kami tiba..tpi amaran yg diberi oleh pihak polis seolah mencurah air d daun keladi..msuk telinga kanan keluar telinga kiri..walaupun mereka sedia maklum kami adalah jiran kepada guru besar sekolah mereka...tiada rasa segan atau malu mencuri d umah sewa kami..ksian ngan guru besar sekolah mereka yg turut hadir semasa soal siasat dijalankan di parking lot umah sewa kami..wajahnya merah padam menahan marah dan malu..ternyata kepimpinan dia sebagai pengetua diperlekehkan oleh anak muridnya sendiri...sadis kan!!


citer kami tak berakhir di situ saja..aku cuba call tuan umah..minta beliau datang segera ke daerah nie untuk melihat sendiri kerosakan yang berlaku dan kelemahan security rumah sewanya..malangnya jawapan yang aku  perolehi amat mengecewakan..katanya , dia mempunyai program hingga weekend..tiada masa untuk datang melihat umah sewa nie..masyaallah...rasanya tuan rumah kami adalah orang yang tidak berperikemanusiaan dan hanya mementingkan wang semata2..keselamatan bahkan nyawa kami terancam di umah ini, tpi dia hny buat tak kisah dan lebih pentingkan programnya..pegawai polis yg datang menyiasat hanya menggelengkan kepala..tak sangka wujud jg tuan rumah takde hati perut camtu..


so, pendek kata...aku ngan hsemate aku mengambil tindakan sendiri..kami sepakat mengupah orang untuk membaiki pintu dapur yang telah dipecahkan dan memasang pintu besi..sekeliling rumah sewa nie kami pasangkan 4 buah lampu kalimantang..yg mna cukup untuk membuat kawasan umah sewa ini terang benderang..pokok2 yg di tanam oleh tuan rumah yg kononnya untuk dijadikan pokok perhiasan..tanpa belas kasihan kami tebang tanpa fikr pjg lagi..kini, sda seminggu insiden tersebut berlalu..namun aku masi rasa sedikit fobia dengan sebarang bunyi yg aku dgr pada waktu mlm..tidak pasti bila lagi budak2 itu akan menyeludup masuk lagi @ menyerang kami tanpa kami sedari..tiada lagi ketenangan tinggal di sini..dan aku sdatiada hati untuk meneruskan perkhidmatan aku di daerah ini..cukuplah sampai di sini saja..aku berharap permohonan aku untuk berpindah ke daerah lain akan diluluskan..amin..
Sunday, September 4, 2011 0 comments

hijab hati..

duhai hati...


kadangkala aku harap engkau tak wujud dalam diriku..sebab terkadang engkau hanyut dengan godaan duniawi..engkau mudah lupa & lalai dari mana asal usulmu..dan sering saja berlagak sombong menjunjung keegoan...


Duhai hati...


engkau terlalu lemah bila berdepan dengan dugaan..engkau tunduk dengan bisikan musuhmu..sahabatmu selalu terkeliru dengan kehendakmu..engkau menjadi hitam dalam hari2 engkau tidak sujud pada penciptamu..


Duhai hati..


entah bila engkau akan berdiri teguh & kukuh pendirianmu..tidak longlai dengan hasutan musuh..??


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


aku rasa aku makin jahat plak tis lately..mungkin makin hitam legam da hati aku..aku bukan sorang guru yg baik..bukan juga anak yg baik...sebab tulah doaku jarang sekali dimakbulkan Allah..aku pernah terbaca satu artikel..sorang wanita telah bertanya kepada Rasulullah S.A.W..dia diajar untuk sentiasa berdoa & memohon kepada Allah..kerana Allah Maha Mendengar & Maha Mengasihani..tetapi dia telah bykkali berdoa..namun tiada satupun doanya yang termakbul..maka timbul persoalan dalam benaknya..dimanakah silapnya??..lalu Rasulullah S.A.W berkata, bagaimana doa itu dimakbulkan..jika tiap suruhan-Nya kita tinggalkan..sedang yang dilarang kita kerjakan??..masyaallah..
aku merasa amat kerdil & hina bila terbaca artikel tu..sebagai manusia..aku sedar aku seringkali lalai..dan tatkala hatiku seringkali beristighfar..aku diuji kembali..aku malu bila hatiku kembali hitam & aku menyesalinya..kerna aku tidak kuat mempertahankannya..namun aku berusaha untuk memperbaikinya..cuba melawan anasir2 jahat yg datang menduga..
mampukah aku???...Ya Allah..



Wednesday, August 10, 2011 0 comments

[MP3 + DL] Bobby Kim - 사랑이 무서워 (Afraid Of Love) [Spy Myung Wol Ost Pt.1]

Thursday, August 4, 2011 0 comments

Kisah hati pada 4 Ramadhan....

Jika sepi..jangan merasa sendiri, ada Allah yang selalu mengawasi, Jika sedih jangan pendam di dalam hati, ada Allah tempat berbagi, Jika susah jangan menjadi pilu, ada Allah tempat mengadu, Jika gagal jangan putus asa, ada allah tempat meminta, Jika Bahagia jangan menjadi lupa, ada Allah tempat menyembah...


Bukankah mentari akan selalu menghiasi pagi dengan kemewahan sinar keemasannya?? Malam masih indah dengan sinar lembut rembulan yang dipagar bintang gemilang. Kicauan bening burung malam pun selalu riang berseloka di kegelapan. Senyumlah, laksana senyum mempesona butir embun pagi yang selalu setia menyapa..


Tiada kelebihan yang lebih bererti kecuali disyukuri dan tiada kekurangan yang bererti kecuali terus memperbaiki diri, Jangan pernah menyerah untuk sentiasa berbuat baik dari semalam, dan mari mimpikan hari esok yang lebih cerah dari hari ini dengan memuliakan diri atas penambahbaikan diri, Jangan lupa teruslah memohon petunjuk-NYA....


Hapuslah airmata dipipi dan hilangkan lara dihati. Terimalah semuanya sebagai sebahagian daru perjalanan hidup ini. Dengan kebesaran hati dan jiwa, kita akan menemui rahsia di sebalik titian kehidupan yang telah dijalani. Hingga kelak tidak ada lagi keresahan dan kegelisahan di saaat bersendirian...


Jika yang dirindu belum ditemui, maka serahkan rindu itu pada Illahi, dan jika yang dicinta belum juga berjumpa maka titipkan saja cinta itu pada Maha Pemberi Cinta, jika yang dinanti belum berkunjung tiba maka bersabarlah dalam bersendirian..dan bertawakallah dalam penantian, bukankah jiks sudadh tiba saatnya..jodoh tak akan lari ke mana, kerana sejak roh bersatu dengan jasad telah dituliskan-NYA siapa pemilik hatinya. 


Tidak usah membandingkan diri dengan wanita lain kerana Allah SWT pasti memberikan yang terbaik untuk setiap hamba-NYA, meskipun ia tidak menyedarinya..Kembalikan segala urusan hanya kepada-NYA, kerana hanya DIA Yang Maha Memberi dan Maha Pengasih..


Aku mencintaimu kerana Allah, aku merindukanmu kerana Allah, aku menunggumu kerana Allah, ini bukan pautan perasaan untuk sebuah penantian, aku berkata seperti ini kerana aku tahu diriku yang terlalu banyak kekurangan..kuatkan hatiku yang selalu lemah tentang cinta YA Rabb..tunjukkan jalan pada hatiku dan rinduku dijalan yang terbaik menurut MU untuk dunia dan akhirat....


Yaa Rabbi, ajarilah kami bagaimana memberi sebelum meminta, berfikir sebelum bertindak, santun dalam berbicara, tenang ketika gundah, diam ketika emosi melanda, bersabar dalam setiap ujian. Jadikanlah kami orang yang selembut Abu Bakar Ash-Siddiq, sebijaksana Umar Bin Al-Khattab, sedermawan Uthman bin Affan, sepintar Ali bin Abi Thalib, sesederhana Bilal bin Rabah, setegar Khalid bin Al-Walid r.a..Amiin ya Rabbal'alamin..
Thursday, July 28, 2011 0 comments

rassa pelik..mungkinkah???

aku tak tau nak letak tajuk apa..so hentam aje la labu..^^ ..tpi tajuk yang aku letak d atas tu mmg berkait sket ngan citer aku hari nie..aku pelik ngan diri aku ari nie sebenarnya..aku bangun pagi seperti kebiasaannya..bekfes..kemas umah..iron baju..layan my fav drama..tv?? of couse masi problem lagi..hsemate aku telupa byr bil astro kut..dah 3 hari masi deactivated..malas nak kol dia..tkut nganggu plak..sbb sekarang nie dia ada kursus..ermm..kembali pada kepelikan aku ari nie..nak kata kerja aku siap 100% tak juga..nak kata dapat duit tak juga..tpi terlebih2 happy lar plak aku hari nie..overactive!! bateri overcharge!! ngajar pun semangat berkobar2!!  selalunya..slow jer..cam bateri nak abis tu..padahal suma yang aku buat ari nie sama jer ngan hari2 yg sebelumnya..


ish!! dah buang tebiat ker aku nie..ntah2 ajal dah nak dekat kut..?? nauzubillah..gerun plak bila terfikir..meremang bulu roma..esok aku nak balik kampung..harap2 perjalanan esok lancar & selamat sampai ke destinasi..


malam tadi perlawanan kedua antara malaysia ngan singapore...ermm tgk agregate pun harapan nak menang tu memang tipis..tpi takde sapa yang bule meramalkan apa yang bakal berlaku dlm tempot 90 miinit tu..buktinya safie sali berjaya menjaringkan gol ke-4 malaysia..uishh..teriak sakan aku!!!lebih2 lagi bila apek dapat menyelamatkan bola dari bolos..lagi la aku jerit!! lantak la ngan jiran sebelah menyebelah..peduli apa aku!!! haha..yg ptg i'm enjoy d game..^^v..tpi kelemahan n kelalaian bhgn defense mmg ketara sangat..ermm..tpi berat mata memandang berat lagi bahu memikul kan..mereka yg bermain atas padang lebih tahu apa yangg berlaku dan bersusah payah menggalas harapan berjuta rakyat malaysia..so kita tak boleh la nak komen lebih2 kan..mmg sedih bila 2 orang tunggak pasukan takde dlm game..nampak kepincangan team HM..tpi aku tabik spring ngan dorang sbb masa ke-2 tu suma all out..bermain habis-habisan utk mencari gol penyamaan..dapat kad merah pun okay jer..sapa tak baran bila pihak lawan buat drama atas padang??? sengaja nak melengahkan masa..tak profesional langsung..tu ker yg dorang bljr dr coach drg? sedih tgk bila berlaku insiden main drama atas padang nie..tpi pa bule buat redha jelah..dah adat permainan..referee pun tak kata apa2..so, apa la hak kita untuk bersuara kan?? ish..emo plak..hahaha


congrats la buat suma pemain harimau malaya..u guys had done great job last nite..xpecially our goal keeper ^^^v ... nie pendapat aku jer..rasanya kalu apek yg guard gawang malaysia last week mungkinkah wujud 5-3?? sbb tgk kecemerlangan permainan dia malam nie..mgkn juga kptsn akan berbeza,,ermm...tpi benda dah lepas kan..dorang lebih tahu apa yang berlaku..pa pun teruskan perjuangan HM!!! tetap support team malaysia..hehehe


ari nie dah jumaat..sbb sekarang nie dah msuk pukul 2 pagi..dan aku masi ketak-ketuk menulis blog..byk plak idea malam nie..hehe isnin depan umat islam dah start posa..can't wait!! hehe..mujur masa tu aku kat kampung..klu kat siini..silap haribulan, sedap jer tidur sampai ke pagi..hahaha...


cuaca kurang menentu sekarang..jap tdi aku dgr bunyi guruh..sejam 2 lagi ujan lebat mgkn akan menyusul,,sepjg minggu nie tula yang berlaku..kekdang siap ngan angin kencang lagi...gerun juga..tpi dah lumrah alam..


penat dah tangan aku menaip..esok2 sambung lagi yer...daaa..nite ^^v
Wednesday, July 27, 2011 0 comments

Kisah hari ini...

bila aku baca balik my last post...hahahah...aku ktawa sendiri..emotionalnya aku masa tu..(ketuk dahi sendiri..) aigoo..aigoo...tpi tula hakikatnya hidup manusia nie kan..sering diuji & teruji...adakalanya kita ingin menangis semahunya dan kecewa bagai nak rak..tpi bila dah trima kenyataan dan hadapi realiti...segalanya akan jadi kenangan manis yang bule kita jadikan pedoman dalam meniti hari2 yang mendatang...^^


memang pertemuan terakhir tu amat mengecewakan..sbb aku ditinggalkan tanpa sebarang nota @ kata..aku cuba untuk berfikir scara positif mungkin dia ada alasannya tersendiri kenapa dia tak berdepan saja denganku waktu itu..aku tak ingin berprasangka buruk lagi..sebab itu hanya akan memburukkan keadaan...mungkin suatu hari nanti segala persoalan yang wujud akan menemui jawapannya...


aku kembali ke duniaku di daerah ini...sebab aku dah terlalu 'push' otak aku kerja sampai overlimit..so bila dah abis kat ipg..automatik aku rasa otak aku tak bule bergiat aktif lagi...ia perlukan masa untuk 'recover' kemudian kembali aktif semula..hahahaha...bule percaya ker nie??? rasanya dah hampir sebulan lamanya otak aku nie rest..tpi semangat nak bekerja tu masi jg kat level minimum..tak naik2 jg..huhu..sadis sungguh!!


so far...hidup aku kembali stabil...cuma hati kekadang jer hilang ketenangan atas sebab2 yang tak dapat dielakkan..faham2 jelah hati nie kan..ada masanya jadi over sensitive...hehe kekadang aku banyak menyatakan soalan..kenapa dan mengapa?? sedangkan jawapannya tidak mampu aku cari...saat aku bersimpuh dan bersujud pada-NYA..aku beroleh ketenangan dan kedamaian..tpi aku juga manusia biasa yang tak pernah lari dari melakukan kesilapan..aku malu berdepan dengan-NYA dan memohon keampunan dari-NYA...namun saat aku menadah tangan kehadrat-NYA..jiwaku jadi tenteram kerana hanya DIA yang Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui tiap yang tersurat & yang tersirat...


Tidak sabar rsanya menyambut kehadiran ramadhan...berkat dan kemuliaannya sering aku rindui...kemanisan bangun di sepertiga malam..takkan ada pada bulan2 yang lain..memang berbeza...mudah-mudahan kedatangan ramadhan kali ini lebih bermakna...ramadhan tahun lepas..aku berada dalam tempoh interaksi d IPG,..kenangan manis..sampai bila2 pun aku akan ingat..^^ walaupun pada waktu itu aku di sahkan menghidap asthma...orang kata..klu umur dah 20-an nie kna athma mmg susah sket nak sembuh..so mmg agak merisaukan jg la benda nie..dah sekarang nie aku dah jadi alergik ngan asap..xpecially..asap rokok..mmg aku akan rs susah nak bernafas..tak bule nak bergiat aktif ngan sukan yg perlu berlari ke sana ke mari..pastu tak bule minum sejuk...klu dah kna sejuk..tak berhenti2 batuk..dada rasa cam sempit semacam jer..cam kna batuk kering pun ada jg..huhu..tpi adakalanya bila dah kepingin sangat..aku lantak jer..yg ptg ubat dah ready..hehe..


okaylah..dah lewat nie..next time citer lagi..daaaa
Friday, June 17, 2011 0 comments

Apa salahku...???

Setelah 3 hari 2 malam bertungkus lumus menelaah...akhirnya aku berjaya juga menempuhinya..walaupun pada hari terakhir exam..aku demam..sekarang nie tinggal tunggu result kuar jer..hopefully lulus!! dengar2 batch kami akan dipanggil untuk join konvokesyen budak2 ipg gaya yang lain..selepas final exam 3 hari..kami menyambung kelas semula untuk mencukupkan jam kredit...kna complete tu..kalu tak..mana layak join konvo..so walaupun semangat nak datang kelas tu semakin pudar di sebabkan kesihatan yang agak terganggu....(diarrhea.4 hari berturut2 + demam..) tpi terpaksa jg kuatkan semangat untuk masuk kelas sebab di saat2 akhir bermacam2 program di laksanakan di dlm kelas untuk pemarkahan terakhir...

Suma nie bukan satu masalah yang besar untuk aku...aku masi mampu untuk melaksanakannya..apa yang menjadi persoalan adalah soal hati & perasaan yang wujud antara aku dan dia....sejak mula lagi aku tak meletak harapan bahawa akan ada kesudahan yang baik di antara kami..kerana aku tahu..kita punya komitmen terhadap perancangan masa depan yang telah kita rancang terlbh dahulu sejak sblm perkenalan kita...tpi sekurang2nya aku sangat menghargai persahabatan kita dan segala apa yang telah kita lalui bersama...kenapa perlu kau menyakiti aku sebegini...apa salahku??? kenapa dalam seketika saja segalanya berubah??sehingga kemaafan yang aku pinta di kala perpisahan berlaku tak diendahkan langsung...??? hingga kini aku masi tercari2 jawapan..kenapa aku ditinggalkan begitu saja tanpa sepatah kata...itu yang paling menyakitkan...apa salahku???? aaaaaaaaaaaaaaarggghhhh....i'm sorry i love u..but it doesnt mean u have a right to hurt me like this....i hate u for this...i really...really..hate u...!!! i hate you..bcuz of you my tears kept fallen down....bcuz of you..i cant smile as much as i want...bcuz of you..my heart felt burden & hurt as i breath everyday..tell me what am i suppose to do right now??? .....
Friday, June 3, 2011 0 comments

Masa makin suntuk..

Masa semakin suntuk untuk segalanya...

Saat menghitung hari menanti hari kursus interaksi bermula..hati aku mula berdegup deras..bukan kerana aku bakal berhadapan dengannya tpi kerana our final exam is just around d corner...minda di asak pelbagai persoalan..tidak hanya persoalan antara aku dan dia tpi juga persoalan mampukah aku melakukan yang terbaik untuk final exam nie..ini adalah peperiksaan pertama dan insyaallah yang terakhir buat kami pelatih kpld..sesi praktikum telahpun berakhir namun bahang final exam lebih hangat daripada apa yang kami gambarkan selama ini...

May 28th, mungkin disebabkan kepenatan seharian shopping bersama family..menyebabkan aku terlajak tidur keesokkan harinya...haha mujur Kak juin call..kalu tak memang hancuss!! jantung cm nak tercabut bila tgk jam.. jam loceng berbunyi pun aku tak sedar sedangkan dah set seawal pukul 5.00 pagi..isk3x

mujur hari tu adalah hari sabtu..traffic takde la jammed sangat..so dengan kelajuan 105ksjm..aku berjaya sampai ke ipg dengan selamatnya tepat pukul 7.35AM..alhamdulillah, lecturer tak masuk lagi..tpi br masuk parking jer..muka pensyarah pembimbing aku dah menjengah tingkap kereta..kus semangat!! ingatkan dia nak marah ker atau nak bersyarah ngan aku sebab terlewat 5 minit..haha rupanya dia nak bgtau..buku yang aku nak beli tu dah ada kat dalam bonet kereta dia..so, dia nak aku ambik buku tu dengan segera sebelum dikebas orang lain..sapa yang nak rugi kan..pstu dia kata, eh kelas korang bukan kat kabin..untuk interaksi terakhir nie korang kpld digabungkan..pegi blok E, kelas 3233...
dalam hati : bior btul gabung nie?? uwaaa...tak best..tak best..
tpi nak tak nak kna redha jgk..lepas maklumkan kawan2 yang lain..so kitorang pun pegi kat blok yang dimaklumkan tdi..alahai..tingginya nak panjat tangga..kembang kempis juga lubang hidung dibuatnya!! semput!!! hahaha...jelas sangat stamina tak cukup uummph!! kurang senaman la tuu..
dipendekkan citer..bila dah sampai kat kelas tu..hish..berdebar jantungku..bila terpandang wajahmu..ah!! (lagu dangdut dlu2...haha) tpi kunun2 buat slumber jer..sedangkan dlm diam..aduhai..hahaha
yang dia nie pulak...awal pagi lagi dah kenakan aku..ish3x...gtu ker cara nak sapa orang selepas berbulan2 tak jumpa??? tpi takpe la..anda dimaafkan..hahaha
sesi pembelajaran lewat dari jadual yang sepatutnya..sebab banyak perubahan dlm jadual tidak dimaklumkan ngan pensyarah yang terlibat..ksian la ngan pensyarah2 tu, blk2 silap kelas..hurrmm..nie la kelemahan pengurusan pelatih kpld kat ipg nie..tutor pun sket pun tak nampak batang idung..dah namanya tutor kena la ambil tahu sket..kan ker yg sepatutnya..nie tutor atas kertas jelah..huhu sadis sungguh!!!

6 hari berlalu dipenuhi dengan kesibukan yang hampir2 tak mampu digalas..kelas bermula seawal 7.30pg berakhir 7 malam...sepatutnya berakhir pada pukul 9 malam tpi setelah berbincang ngan rakan2 yang lain dan sumanya telah sepakat untuk memulakan kelas pada pukul 5.00 petang dan berakhir pada pukul 7.00 malam..memang la penat..kelas non-stop dr pukul 2.00 ptg..tpi memang takde cara lain lagi laa..mmg kitoran suma tak cukup rehat..jadual penuh & padat..cuma ada rehat untuk makan & solat sahaja..sebab nak cukupkan jam kredit..next week kitorang dah exam..soalan ramalan pun...mula2 tu lecturer tak nak bagi..sbb takut soalan bocor kang..haaah naya tuu!! tpi pujuk punya pujuk..plus buat muka kesian..hahah akhirnya tak dapat bg soalan..tajuk2 yg masuk peperiksaan berjaya diperolehi..alhamdulillah..sekurang2nya takde la membaca membabi buta..nampak gak sket jalannya..mna nak skor masa exam..hehe alhamdulillah..

okay la..aku nak sambung study..stop kat sini dlu..to b continue...chow!!